ATLEET PROFIEL

EKOW ESSUMAN

PERSOONLIJKE BIO

Ekow Essuman is een 27 jaar oude bokser voorheen aangesloten bij Team GB, Olympisch bokser en Blackwolf Atleet die ook bekend staat in het pro circuit als “The Engine”. Hij heeft zijn naam verdiend door zijn oneindige energie, uithoudingsvermogen en zijn boks stijl die is gebaseerd op het constant druk uitoefenen.

Gelokaliseerd in het Legends Gymnasium, Nottingham VK, werkt Ekow met trainer Barrington Brown en manager Jimmy Gill, en heeft onlangs getekend bij Frank Warren Promotions. Met dit samengestelde team heeft Ekow goede plannen om op te klimmen in de rangen totdat hij de Wereldkampioen wordt.

Ekow begon met boksen op een relatief late leeftijd van 16 en begon met wedstrijd boksen op zijn 17e toen hij snel een naam voor zichzelf maakte als een Amateur Boxing Association prospect. Hoewel hij minder ervaring had door zijn leeftijd, compenseerde hij dit met hard werken en toegewijd zijn waardoor het snel vruchten begon af te werpen.

Al snel begonnen scouts van Team GB te bellen en na 6 maanden proberen en het verslaan van de concurrentie van 40 andere boksers werd Ekow uitgenodigd op zich aan te sluiten bij Team GB als een Weltergewicht Bokser. Als onderdeel van Team GB, trainde Ekow 5 dagen per week en vloog de wereld rond om het op te nemen tegen Europese Medaillewinnaars, Olympische deelnemers en Wereldkampioenen. Het was op dat moment dat Ekon wist dat hij zijn stempel kon achterlaten als een professionele vechter.

WAAROM BEGON JE MET BOKSEN?

Ik begon met boksen omdat ik met een sport wilde beginnen waarin een individu werd erkend voor zijn harde werk, toegewijdheid en zijn verlies niet af kon schuiven op zijn teamleden. Ik werd uitgenodigd bij Bilborough Boxing Club met een vriend om fit te blijven. Na een paar weken zwaar trainen, begon ik mij te realiseren dat boksen verreweg van een simpele sport was, er zijn zoveel technische aspecten! Zodra ik mij dit realiseerde, was ik verkocht.”


WAT BETEKEND BOKSEN VOOR JOU?

Boksen voor mij is de kunst van slaan en niet geslagen worden. Voor mij betekend dit dat een individu mentaal en fysiek op zijn sterkst moet zijn om zijn tegenstander eruit te boksen en hem te slim af te zijn. Het is als schaken, maar het is echt geen spel.”


WAT IS JE GROOTSTE PRESTATIE OOIT?

Mijn grootste prestatie is lid worden van Team GB Boxing Team en vervolgend worden gevraagd om lid te worden van Podium Olympic Boxing Team. Er zijn 40.000 amateurboksers in het Verenigd Koninkrijk en om dan deel uit te maken van een Elite team van 40, is een prestatie op zichzelf.”


WAT VIND JE LEUK ALS HET OP BOKSEN EN FITNESS AANKOMT?

Ik hou van het harde werk wat erbij komt kijken. Ik vind het leuk om te weten dat een tegenstander niet zo hard als ik traint en dit pusht mij nog meer om harder te trainen en de beste te zijn met wat ik doe.”


HOE VAAK TRAIN JE?

Ik train 2 of 3 keer per dag (Maandag tot Vrijdag).


HOE ZIET EEN DAGELIJKSE NORMALE WORKOUT ER UIT VOOR JOU?

7 UUR, Ik sta vroeg op en ga rennen (dit is een combinatie van sprintsessies, heuvel sprinten en joggen).

10 uur Ik heb een trainingssessie waarbij ik aan mijn kracht en conditie werkt en ga aan de slag met een boksbal en/of sparren voor mijn algemene uithoudingsvermogen.

6 uur avonds Ik focus me op boks technieken waar ik train met pads en boksdrills om nieuwe technieken te leren.”


WAT IS JE FAVORIETE DEEL VAN HET TRAINEN VOOR EEN GEVECHT EN WAAROM?

Sparren, het komt het dichtste bij een bokswedstrijd en het is de beste manier om te zien waar je staat met je training.”


HOE ZIET JE DIEET ERUIT TIJDENS TRAINEN EN VOOR EEN GEVECHT AAN?

Ik eet een koolhydraat-arm, hoog aan vet dieet tijdens mijn training voor een gevecht aan. Ik eet veel proteïne met goede vetten en vezels terwijl ik let op mijn koolhydraten om zo gewicht te verliezen.”


WELKE DOELEN HEB JE VOOR JE TOEKOMST GESTELD EN HOE HOOP JE DEZE TE BEREIKEN?

Ik plan om een Britse Bokskampioen te worden om mij vervolgens op te werken naar wereldkampioen. Ik weet dat dit niet makkelijk is maar niets van waarde komt met gemak. Ik plan om dit te bereiken door mijzelf te focussen op mijn doel, het onderhouden van een gezonde boks-levensstijl en het om me heen hebben van het juiste team van positieve mensen.”


WAT INSPIREERT JE?

Ik ben altijd geïnspireerd door mijn ouders, hun drive en vastberadenheid en hoe zij mij hebben opgevoed door te geloven dat het niet uitmaakt wie je bent, zolang jij je maar blijft richten op het beste worden met wat je doet.

Dit maakt deel uit van mijn training en mijn competitieve persoonlijkheid, ik wil gewoon de beste zijn!”


WAT IS JE TOP FITNESS TIP?

Mentaal uithoudingsvermogen kan je helpen om elk aspect van fitness te verbeteren.


WAAR STAAN MENSEN VAN TE KIJKEN ALS ZE DIT VAN JE WETEN?

Ik kijk veel films en series in mijn vrije tijd. Ik kijk dan alle films en series die ik gemist heb.”


HOE BLIJF JE GEMOTIVEERD IN ZOWEL DE SPORTSCHOOL EN TIJDENS EEN DIEET?

Naar de sportschool gaan maakt deel uit van mijn leven. Mijn trainer, manager en andere boksers blijven leuk door grappen uit te halen. Het is nooit saai in de sportschool. We hebben altijd een obsessie met wat we gaan eten op onze cheat days.”


WAAROM KOOS JE ERVOOR OM EEN BLACKWOLF ATLEET TE ZIJN?

Waarom zou ik geen lid willen zijn van de roedel? Het ethos achter hoe Blackwolf producten werken klopt helemaal. Ik geloof helemaal dat met Blackwolf aan mijn zij, ik 10 stappen dichter bij mijn doelen ben.”

BESTEL BLACKWOLF VANDAAG

SHOP NU